23948sdkhjf

Här är årets mest jämställda byggbolag

HSB herre på täppan igen

För andra året i rad kniper HSB Bostad förstaplatsen på prispallen med byggbranschens högsta jämställdhetsindex, JÄMIX.

När Nyckeltalsinstitutet publicerar sin årsrapport för 2018 står HSB Bostad återigen ut som bäst i branschen på jämställdhet.

– För en värderingsstyrd samhällsaktör som HSB Bostad står jämställdhet högt på agendan och vi är väldigt stolta över att vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete återigen har gett oss förstaplatsen som det mest jämställda byggföretaget, säger Jonas Erkenborn, vd på HSB Bostad.

Med JÄMIX nyckeltal som utgångspunkt har vi ökat förståelsen och medvetenheten kring jämställdhetsfrågor i bolaget och det ser vi som grunden för att systematiskt kunna fortsätta att arbeta för ständig förbättring.

– JÄMIX visar att HSB Bostad fortsatt är ett av Sveriges mest jämställda företag och det mest jämställda byggföretaget. Bolaget har kommit väldigt långt med jämställda arbetsvillkor för män och kvinnor och vi tycker att HSB Bostad är ett mycket gott föredöme för branschen.

- Några av styrkorna är att kvinnor och män har samma möjligheter att bli chef, att det är en jämställd lönestruktur och att ledningsgruppen består av en lika stor andel män och kvinnor, säger Tina Ekström, vd på Nyckeltalsinstitutet.

Genom att följa upp JÄMIX nyckeltal, sätta mål och skapa aktiviteter arbetar HSB Bostad kontinuerligt för att vara ett jämställt, tryggt och attraktivt bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078