23948sdkhjf

Polskt storprojekt nu igång

Skanska bygger för 340 miljoner

Skanska investerar motsvarande cirka 680 miljoner kronor i den tredje kontorsbyggnaden i Nowy Rynek, ett kommersiellt fastighetsprojekt, i Poznan, Polen. Investeringen avser den tredje kontorsbyggnaden samt parkeringsgarage för både den tredje och fjärde byggnaden. Byggnadsarbetena startade i slutet av april. Kontorshuset är planerat att vara färdigställt under andra kvartalet 2021.

Byggkontraktet är värt cirka 340 miljoner kronor.

Det 14 våningar höga kontorshuset kommer att få en total uthyrningsbar yta på cirka 27 000 kvadratmeter. Det är registrerat för att certifieras enligt WELL, och väntas få certifikaten LEED Gold samt Building without Barriers för sin tillgängliga design, inkluderande för personer med funktionshinder.

Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella utvecklingsprojekt i Poznan, med en total uthyrningsbar yta på cirka 100 000 kvadratmeter. Komplexet ligger i stadens centrala affärsdistrikt och skapar ett nytt kvarter i Poznan. Skanska sålde den första byggnaden i Nowy Rynek till Franklin Templeton Investments. Den andra byggnaden är nästan fullt uthyrd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.5