23948sdkhjf

Ny programdirektör för SIP STRIM

Från början av året har Jenny Greberg tillträtt som ny programdirektör för SIP STRIM som är det strategiska innovationsprogrammet för gruv- och metallutvinnande industri.

Hon har tidigare varit teknik- och innovationsansvarig inom programmet och övertar rollen efter Anna Utsi som har gått vidare till Talga Resources.

Jenny Greberg är även forsknings- och utvecklingsansvarig på Svemin, gruvindustrins branschorgan, och hon kommer att fortsätta axla uppdragen på SIP STRIM och Svemin parallellt.

– Det känns väldigt spännande att ta över som programdirektör. Vi har en väl fungerande verksamhet som nu efter fem år är etablerad och vi börjar se många fina resultat och effekter av programmet, säger Jenny Greberg, enligt ett pressmeddelande.

– Vi går 2020 in i en ny programperiod och jag ser fram emot att under året utvärdera verksamheten och utveckla den vidare inför nästa programperiod, säger Jenny Greberg.

Hon är biträdande professor inom Gruv- och Berganläggningsteknik vid LTU, och hennes expertis är inom området optimering av gruvproduktionsprocesser.

Greberg har erfarenhet både från industri och småföretag samt har stor erfarenhet från internationella FoU-projekt. Hon har tidigare även suttit i ledningsgruppen för EIT RawMaterials som är den stora europeiska innovationssatsningen inom råmaterial med säte i Berlin.

Hon var en av de som startade programmet för fem år sedan, och har även varit drivande i arbetet med de strategiska innovationsagendorna.

– Sverige är en världsledande aktör inom gruvinnovation och SIP STRIM ska fortsätta driva utvecklingen framåt tillsammans med industri, akademi och institut. Vi kommer under 2019 dessutom att stärka bemanningen ytterligare vilket ger oss nya möjligheter att utveckla verksamheten, säger Jenny Greberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086