23948sdkhjf

Polishuset kan bli studentbostäder

Markanvisningen startar i Vallentuna

Nu startar markanvisningen av en fastighet centralt i Vallentuna centrum. Siktet är inställt på att det ska bli studentbostäder med hyresrätt på platsen.

Fastigheten som nu markanvisas heter Vallentuna Prästgård 1:49 men kallas i folkmun för ”Gamla polishuset”, eftersom polisen tidigare hade sina lokaler här.

Tomten ligger precis bredvid Vallentuna Kulturhus, som är omtalat för sitt stora kulturutbud och prisbelönta bibliotek med studieplatser och fritt wifi.

De nya studentbostäderna planeras ligga centralt i korsningen Gärdesvägen/Allévägen, ett stenkast från bageri, cafeer, butiker och cirka 350 meter från Vallentuna station.

− ­Vi är väldigt glada att äntligen kunna erbjuda studentbostäder på en så central plats i Vallentuna. Vi har ett väldigt bra läge för studenter. Från Vallentuna station når du både Stockholms universitet och Kungliga Tekniska högskolan (KTH) inom 30 minuter med Roslagsbanan som direktlänk, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

Genom markanvisningen utvecklas en av de mest centrala tomterna i Vallentuna tätort .Anbud till markanvisningen ska lämnas in till kommunen senast 13 maj 2019. Av de anbud som uppfyller alla ställda krav vad gäller utformning och ekonomi ställs ett antal ut som allmänheten får tycka till om innan beslut fattas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.413