23948sdkhjf

Stationsnära trend fortsätter

Handel och service flyttar in vid Malmö central

Intresset för stationsnära läge är starkt. 85 procent av Jernhusens kontor i Foajén i Södra Nyhamnen är redan uthyrda och nu har uthyrningen av de publika ytorna i bottenvåningen tagit fart. Både restaurangen Le Croissant och butiken House of Palladium etablerar sig här. Inflyttning är planerad till årsskiftet 2019-2020.

Det är en spännande utveckling vi ser i området. Många ser de konkurrenskraftiga fördelar som läget vid stationen innebär, säger Sara MacDonald, chef region Syd på Jernhusen.

I Foajén finns 1 100 kvadratmeter för handel och service, och det är närheten till stationen och det växande Nyhamnen som intresserar butiksägare och krögare. Fastigheten, som blir arbetsplats för 700 personer, är den andra kontorsbyggnaden som byggs av Jernhusen i centralstationsområdet. Foajén består av åtta våningar med totalt 7 700 kvadratmeter kontorsyta samt 1 100 kvadratmeter för handel och service i gatuplan. Utöver en miljöcertifiering enligt BREEAM kommer byggnaden också certifieras enligt WELL, en ny internationell byggstandard med fokus på människors välbefinnande i arbetslivet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079