23948sdkhjf

Vd-skifte i "byggfabriken"

Zengun omsätter två miljarder

Styrelsen i Zengun Holding Group har utnämnt  Sture Nilsson till ny vd och koncernchef, enligt ett pressmeddelande.

Han efterträder Ulf Jonsson som föredrar en mer operativ roll som senior projektchef.

- Sedan starten 2009 har Zengun växt till en årlig omsättning på drygt 2 miljarder kronor med en stabil lönsamhet. Det har varit en fantastisk utveckling under Ulfs ledning, och han är en viktig ambassadör för den starka kultur som utmärker Zengun och bidrar till framgången, säger Zenguns styrelseordförande Lennart Karlsson.

- Stures branschkunskap och affärsorienterade ledarskap gör honom till en självklar efterträdare. Hans uppdrag är att ta Zengun till nästa nivå, med ambitionen fortsatt tillväxt och bibehållen lönsamhet i Stockholmsregionen, 

Sture Nilsson anställdes den 1 november som Chief Operation Officer (COO) i Zengun.

Han har lång erfarenhet från chefsbefattningar inom bygg- och entreprenadverksamhet, och kommer närmast från en position som Regionchef för Veidekke Bygg i Mälardalen.

- Zengun är ett fantastiskt företag med mycket kompetenta och engagerade människor, och ett starkt projektfokus som särskiljer oss i Stockholmsregionens byggmarknad. Jag känner mig hedrad och mycket laddad inför att ta över som VD och få fortsätta utveckla företaget tillsammans med Ulf och övriga kollegor. Att leverera bästa service till våra kunder är högsta prioritet i detta arbete, säger Sture Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142