23948sdkhjf

Statsministern invigde i Gjøvik

Närodlade byggmaterial från ny fabrik

Norska Huntons nya anläggning för närproducerad träfiberisolering i Gjøvik i Norge invigdes i veckan av Norges statsminister Erna Solberg.

– Hunton ökar produktionen, förbättrar teknologin och effektiviteten. Företaget bevisar att det är både möjligt och lönsamt att tillverka i Norge. Att produktionen hämtas hem igen betyder också att den totalt sett bli mer miljövänlig. Förnyelsebar energi och närproducerat råmaterial ger grönare produktion, sa Norges statsminister Erna Solberg i sitt tal under invigningen.

Hösten 2016 inleddes byggnationen av den 3200 kvm stora produktionsanläggningen Skjerven industripark i Gjøvik. I fabriken har både massivträ och träfiberisolering använts.  Fabriksinvigningen är en viktig milstolpe i Huntons 130-åriga historia, både gällande norsk exportindustri och för att skapa värde i Norges inland.

Fabriken har en kapacitet att tillverka upp till 40 000 ton närproducerad träfiberisolering varje år, både i form av isoleringsskivor och lösullsisolering. Vid full produktion är målet att nå en omsättning på motsvarande över 300 miljoner svenska kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063