23948sdkhjf

Ramboll växte 2018

Köpte i USA

Den internationella teknikkonsulten Ramboll, med huvudkontor i Köpenhamn, ökade sin omsättning 2018 och ökade sin internationella närvaro genom uppköpet av företaget OBG i USA, med 900 hållbarhetsexperter. I Sverige köpte Ramboll RSM&CO. Företaget ökade investeringar i innovation och digitalisering jämfört med 2017 och pekar på detta som en strategisk inriktning. 

På den svenska marknaden ökade Rambolls tillväxt jämfört med 2017 med 9 procent till 2,1 miljarder kronor. Rörelseresultatet före goodwillavskrivningar (EBITA) var 118 miljoner kronor. Rambollkoncernen levererade totalt sett rekordtillväxt för 2018. Omsättningen, som var den högsta någonsin, uppgick till motsvarande drygt 16 miljarder svenska kronor. Rörelseresultatet före goodwillavskrivningar (EBITA) uppgick till drygt 850 miljoner kronor.

Under 2018 har Ramboll I Sverige bjudit in till Nordic Buildtech Day och tillsatt ett Commercial Advisory Board, två initiativ för att öka utbytet med andra branscher.

Företaget har också genomfört flera rekryteringar med målet att vidareutveckla innovation, digitalisering och kunderbjudande, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078