23948sdkhjf

Snabbare utryckning

Brandstationer byggs om

Kungsholmens brandstation och Farsta brandstation i Stockholm behöver byggas om och rustas upp. Moderniseringen har som mål att förkorta tid från larm till utryckning samt en modernare och mer inkluderande arbetsmiljö med tillgänglighetsanpassade byggnader och flexibla omklädningsrum. Ramboll har fått i uppdrag att ansvara för konstruktion.

– Brandstationerna servar hundratusentals invånare och är kulturminnesmärkta. Nu behöver de byggas om och lokalerna anpassas för att brandförsvaret på ett modernt och effektivt sätt ska kunna bedriva verksamheten, berättar Ylva Berglund på fastighetskontoret, Stockholms stad och fortsätter: Ramboll vann uppdraget bland annat på grund av sin kompetens inom renovering och erfarenhet av ombyggnad av kulturhistoriskt viktiga byggnader.

Fastighetskontoret har gett Ramboll i uppdrag att ansvara för konstruktion samt fukt- och miljöstudier. Projektet är kopplat till målen i ”Ett klimatsmart Stockholm” och ”Ett ekonomiskt hållbart Stockholm” genom att energiförbrukningen för Kungsholmens brandstation ses över och genom att bibehålla befintlig byggnad för ursprungsändamålet.

Preliminär byggstart för Kungsholmens brandstation är under 2020 och för Farsta brandstation 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078