23948sdkhjf

Gröna Lund gör stor ombyggnad

Rivalen Nöjesfältet kommer tillbaka

Den osannolika, men sanna, kärlekshistorien bakom de två konkurrerande tivolidirektörernas barn, Ninni Nilsson från Gröna Lund och John Lindgren från Nöjesfältet, skildras just nu på bio i långfilmen ”Eld & Lågor”.

Samtidigt pågår just nu en av Gröna Lunds största ombyggnationer i modern tid.

En tredjedel av Gröna Lunds yta kommer under tre års tid att byggas om, för att till 2021 bjuda på både nya miljöer, spel, matupplevelser och en ny berg- och dalbana.

Byggområdet innanför Tyrolerentrén kommer därför delvis att spärras av till säsongen 2019, och framför det bygger man upp ett tillfälligt tivoliområde med spel, mat och den nya attraktionen Snake, som bara finns på tivolit under säsongen 2019.

Vad passar då inte bättre än att som en homage till sin egen historia, låta det tillfälliga tivoliområdet förvandlas till ”Nöjesfältet” för en säsong.

Det tillfälliga området kommer att ramas in av portaler mot övriga Gröna Lund.

Besökarna kan passera fritt mellan områdena, men innanför portalerna förflyttas man till ”Nöjesfältet”, där skyltar, miljö, musik, gycklare och nya 5-kampsspel helt och hållet andas Nöjesfältet. Bland annat byggs två helt nya 5-kampsspel upp på området; Bonanza (ett nytt gevärsskytte) och Släggan (ett klassiskt styrkeprov).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094