23948sdkhjf

Klart för ny stadsdel i Göteborg

Masthugget får fem aktörer

Nu är det möjligt att bygga en helt ny stadsdel som färdigbyggd kommer att inkludera 1 300 nya bostäder och 5 000 – 6 000 nya arbetsplatser, framgår av ett pressmeddelande. 

Konsortiemedlemmarna för framtagandet av nya Masthuggskajen i Göteborg har undertecknat ett mark- och exploateringsavtal.

Det lyder i korthet:  

Elof Hansson Fastigheter, som med Global Business Gate ger internationellt inriktade företag och organisationer en spännande kontors- och mötesplats.

Stena Fastigheter som utvecklar bostäder, lokaler och flera olika mötesplatser, bland annat ett visitor center för Ostindiefararen Götheborg.

Balder Fastigheter fokuserar på det nya hotellet Hotell Draken tillsammans med Folkets Hus

NCC riktar in sig på på moderna arbetsplatser

Riksbyggen tar hand om flertalet av bostadsprojekten.

– Det kommer bli en stadsdel full av kontraster. Framförallt utmärkande för konsortiets arbete med den här detaljplanen är att kulturen har varit ett bärande och tydligt uttalat element och att Masthuggskajen har varit ett pilotprojekt för hållbar stadsutveckling, det gör området unikt och väldigt spännande, säger stadsutvecklingschef Rune Arnesen, Älvstranden Utveckling.

Masthuggskajen är en del av detaljplanen för Järnvågsgatan som är den första stora detaljplanen i Nordens största stadsutvecklingsprojekt Älvstaden.

Området ska utvecklas med nya bostäder, arbetsplatser och mötesplatser för kultur och nöje.

Innehållet i Masthuggskajen är 1 300 nya bostäder och 5 000 – 6 000 nya arbetsplatser och en komplett yta av 320 000 m2 BTA, varav hälften bostäder och hälften kontor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172