23948sdkhjf

170 bostäder för 280 miljoner

Både nytt och renoverat

Serneke har skrivit avtal med Wåhlin Fastigheter om att bygga 100 nya lägenheter samt renovera drygt 70 befintliga i projektet Bellona i Solna. Entreprenaden är värd omkring 280 miljoner kronor.

Entreprenaden omfattar nyproduktion av 100 lägenheter inklusive förskola med sju avdelningar, LSS-boende samt lokaler och garage i en huvuddel. I ROT-delen av avtalet ska 72 lägenheter renoveras och två nya lägenheter skapas i ett befintligt punkthus. Avtalet har föregåtts av en gemensam projektering och entreprenaden kommer utföras som en totalentreprenad i samverkan.

–  Att samarbetet nu utökas till att även gälla ROT samt att vi ska utföra detta i samverkan känns inspirerande. Vi ser redan nu att synergierna mellan Nyproduktion och ROT kommer ge stora mervärden för vår beställare. På detta sätt tillvaratar vi spetskompetenserna hos samtliga deltagare i projektet, säger Niklas Wirström, arbetschef på Serneke Bygg.

Projektering startar omgående och projektet beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2022. Ordervärdet på omkring 280 miljoner kronor bokförs under första kvartalet 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.734