23948sdkhjf

Nya påbyggnadsplaner

Stockholm växer på höjden

Det är Stockholmdirekt som avslöjar planer på en rejäl höjning av en fastighet placerad i korsningen av Rålambsvägen och Gjörwellsgatan i Marieberg på Kungsholmen i centrala Stockholm. Där ligger redan det höga Sweco-huset i sällskap med några lägre byggnader.

Det är en kontorsfastighet på cirka 40 000 kvadratmeter uppförd i fler omgångar. Det höga huset stod klart 1962, medan låghusdelarna, som tidigare varit ett gymnasium, uppfördes tidigt 90-tal. Nu har nya ägarna Areim skickat in papper till stadsbyggnadskontoret för att få öka exploateringen. Man vill bygga på våningar på höjden på de befintliga små husen, men också en ny tillbyggnad.

Exakt hur många våningar man vill ha är oklart – det är ännu extremt tidigt i processen – men skisserna visar att man ändå vill sniffa på grannskapets landmärke, DN-skrapan. Det helt nya huset vill man lägga cirka tio meter under DN-skrapans tak..

– Det här är väldigt tidiga skissförslag som ska utredas, och vi vill noggrant titta på möjligheterna ihop med Stadsbyggnadskontoret. När det kan bli av vågar jag inte svara på. Det här är en lång process som tar tid och vi har precis påbörjat arbetet, säger Erik Ullsten på Areim till Stockholmdirekt.

Påbyggnader blir allt vanligare i Stockholms innerstad och andra innerstadsområden, något som Building Supply uppmärksammat tidigare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064