23948sdkhjf

CNN hyllar Norra Tornen

Anses banbrytande

Norra Tornen i Stockholm lyfts fram av CNN som en av de tio mest spektakulära byggnader som är med och ”formar världen 2019”. Övriga byggnader som finns med på listan är en undervattensrestaurang i Norge ritad av Snøhetta, Pekings nya flygplats och The Leonardo, en byggnad i Johannesburg som blir Afrikas högsta byggnad. Även det nya, omtalade kontorshuset i NYC, 30 Hudson Yards, ritat av Kohn Pedersen Fox, finns med på listan.  

Oscar Properties har i samarbete med Reinier de Graaf på OMA, ett av världens mest ansedda arkitektkontor, skapat Stockholms nya landmärke Norra Tornen. De två tornen blir Stockholms högsta bostadshus och är ett samtida arkitektoniskt verk, en port in till staden och en knutpunkt mellan Vasastan och den framväxande Hagastaden.

– Uppmärksamheten internationellt kring Norra Tornen har varit extremt stor under hösten. Att CNN nu lyfter fram OMAs första projekt i Sverige som ett av de 10 mest intressanta och viktiga byggnaderna 2019 ser jag som ett kvitto på att det lönar sig att satsa på nyskapande arkitektur, säger Oscar Engelbert, vd och grundare Oscar Properties.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093