23948sdkhjf

Ny lagändring i bygglovshantering börjar gälla från årsskiftet

Det här är vad som gäller.
I somras röstade riksdagen ja till regeringens förslag till reduktion av avgift för lov, förhandsbesked och anmälan. Lagförändringen börjar gälla efter årsskiftet.

När du ansöker om bygglov eller ett förhandsbesked har du rätt att få ett besked inom tio veckor efter att en komplett ansökan lämnats in till kommunen. Om en större utredning krävs kan Växjö kommun välja att förlänga denna period med ytterligare tio veckor.

Om du anmäler åtgärder som inte är bygglovspliktiga men som är anmälningspliktiga ska du få ett beslut i ärendet inom fyra veckor, eller inom åtta veckor beroende på om frågan är av större vikt eller principiell betydelse. För dessa beslut och hantering tar byggnadsnämnden i Växjö kommun ut avgifter.

I samband med lagförändringarna införs ett system med avgiftsreducering. Det innebär att avgiften reduceras med en femtedel varje vecka som tidsramen överskrids. Syftet med lagförändring är att uppnå en mer effektiv byggprocess med en tydlighet för när en tidsram börjar gälla, när den upphör och vilka förutsättningar som finns för att förlänga den.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109