23948sdkhjf

Nominerade till Årets Bok 2018 hos Svensk Byggtjänst

Sex böcker utgivna av Svensk Byggtjänst har nominerats till "Årets Bok". Böckerna spänner över flera fackområden inom samhällsbyggnadssektorn
– Svensk Byggtjänst ger ut ca 25 titlar per år, både helt nya böcker och nya utgåvor av böcker som funnits tidigare. Vi är oerhört stolta över vår bokutgivning och vi ser därför fram emot och utmärkelsen Årets Bok 2018, säger Helen Strandgren, Förlagschef Svensk Byggtjänst, i ett pressmeddelande.

De nominerade böckerna är:

1. "En liten bok om små bostäder" av Ola Andersson och Herman Arfwedson
Boken handlar om hur vi idag måste se bortom "barnfamiljs-normen" när vi bygger bostäder och fokusera på att bygga praktiska och prisvärda lägenheter för majoriteten, det vill säga alla som bor en eller två personer i en lägenhet.

2. "Beteendebaserad säkerhet" av Erik Matton och Fredrik Rosengren
Boken handlar om att identifiera säkra beteenden och förbättra arbetssätt. Att skapa rätt förutsättningar genom att förstärka säkra beteenden i varje arbetsmoment bygger upp en säkrare arbetskultur och leder till en olycksfri byggarbetsplats.

3. "Rättsfallsguiden" av Claes Sahlin, Martin Peterson, Maria Andersson och Lilian Vo
Boken presenterar referat av 173 domstolsavgöranden inom entreprenad- och konsulträtt och kan användas som uppslagsbok, guide och hjälpmedel för alla som arbetar inom entreprenadrättens område.

4. "Entreprenadförsäkring" av Harald Ullman
Boken behandlar flera grundläggande försäkringsfrågor, däribland vilka risker entreprenadförsäkringen täcker, vad entreprenörens försäkringsplikt innebär, vilka rättigheter beställaren har i egenskap av medförsäkrad i entreprenadförsäkringen, på vilket sätt entreprenadförsäkringen kan utformas för att bli maximalt ändamålsenlig och samspelet mellan entreprenadförsäkringen och entreprenadavtalen.

5. "Fastighetsautomation" av Markus Edmark
I boken behandlas hela arbetsprocessen från upphandling av konsult och entreprenörer, utförandet i entreprenörsskedet ända fram till en avslutat entreprenad. I separata kapitel beskrivs övergripande systemuppbyggnad, apparatskåp och elinstallation samt funktioner i driftkort och teknisk beskrivning med en tydlig koppling till AMAs system för att lätt kunna upprätta och förstå beskrivningar.

6. "Leda byggprojekt" av Jan-Erik Ivansson
Leda byggprojekt är ett hjälpmedel för att underlätta bestämningen av konsultuppdragets innehåll, kvalitet och omfattning vid upphandling av projektledningstjänster för såväl privata som offentliga beställare.

Juryn består av Matilda Stannow (arkitekt), Johan Martinsson (branschchef på Installatörsföretag och Thomas Lundgren (byggnadsingenjör). Vinnaren koras under kvällen den 5 december på ett mingelevent i centrala Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125