23948sdkhjf

Masonite Beams skeppar till England

Blåsig färd inget hinder

Masonite Beams i Rundvik som tillverkar lättbalkar har en stor del av sin exportmarknad i England. Balken har tidigare skickats med trailers men målet har varit att hitta ett miljövänligare och ekonomiskt fördelaktigare transportsätt.

I oktober blev detta verklighet. Efter en överenskommelse mellan Masonite Beams och Ahlmark Shipping AB så la fartyget M/S Lammy till i Rundvik och inte mindre än 130 000 löpmeter balkar lastades. Denna mängd balk motsvarar inte mindre än 25 trailers!

Den geografiska placeringen på Masonite Beams fabrik i Rundvik lämpar sig utmärkt för sjöfrakt då hamnen bara är ett stenkast från fabriken och landfrakten består av truckar som kör balkpaket direkt från fabriken ut till hamnen där de sedan lyfts ombord med kran.

Resan från Rundvik till hamnen i New Holland, England tog sju dagar och trots en blåsig färd över Nordsjön så kom leveransen fram i perfekt skick. Detta gör att både kund och leverantör är mycket nöjda och målet är nu att använda sig av sjöfrakt till England i så stor utsträckning som möjligt. Det lyckade resultatet av denna satsning har lett till att nästa skeppning är planerad redan i mitten av november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094