23948sdkhjf

Dags för gjutning i Hagastaden

"Innebär startskottet på en ny och komplex byggnadsetapp"
Idag, torsdag den 25 oktober, är det dags för första gjutningen av kvarteren Oxford och Coimbra i Hagastaden, Stockholm. Kvarteren består av fyra hus om 265 bostäder och är ritade av Wingårdhs.

– Gjutningen innebär startskottet på en ny och komplex byggnadsetapp i stadsdelen Hagastaden. Vi är stolta över att få förverkliga ett av stadens mest spektakulära byggnadsprojekt och som kommer skapa en naturlig länk mellan Stockholm och Solna, säger Jesper Wallin, vd på Byggnadsfirman Erik Wallin, i ett pressmeddelande.

Balkarna kommer att fungera som ett fundament för de fyra husen som kommer att bli upp till 17 våningar höga och är det första projektet att stå över motorledstunneln E4. Balkarna är upp till fyra meter höga och består av 35 000 meter primärarmering.

– NREP har lång erfarenhet av bostadsbyggande i de Nordiska länderna. Projektet i Hagastaden är ett viktigt steg i vår satsning att bidra till stadsutveckling i Stockholm. Byggnadsfirman Erik Wallins gedigna kunskap och NREPs finansiella stryka kommer att utgöra viktiga grundstenar för ett lyckat projekt, säger Andreas Lindelöf, projektutvecklingschef på NREP.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078