23948sdkhjf

​Han är Årets byggchef 2018

"Han är uppskattad för att han är rakryggad och tydlig – och rättvis"
Sedan 2010 har Byggcheferna och tidningen Byggvärlden korat Årets byggchef. I dag utsågs vinnaren för 2018. Det blev Alexander Sandstedt, produktionschef inom NCC Building i Malmö och Lund.

Enligt juryns motivering får han priset för att han ”med en hög integritet håller den etiska fanan högt i sina projekt – och har en moralisk kompass som gör det tydligt vad som är rätt och fel”.

– Det här känns underbart, säger Alexander Sandstedt i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är glad. Och stolt. Väldigt stolt! Framför allt för att jag har blivit nominerad av mina medarbetare, det betyder allt.

Juryns motivering i sin helhet:

Med en hög integritet håller han den etiska fanan högt i sina projekt – och han har en moralisk kompass som gör det tydligt vad som är rätt och fel. Han är uppskattad för att han är rakryggad och tydlig – och rättvis. Han tar ansvar och månar om sin personal, är duktig på att utveckla de yngre och är tydlig med att han hanterar människor – inte kön eller etniciteter. Han lyckas kombinera det ekonomiska perspektivet med innovationskraft. Han har lyckats driva projekt på nya sätt, avseende både teknik och arbetssätt. Dessutom driver han en arbetsplats med högt säkerhetfokus, vilket visar att han har förmågan att få till helheten.Han har hittat den balans som är så svår; att ha höga krav både på sig själv och sina medarbetare samt att vara målinriktad, engagerad och sakkunnig samtidigt som han är ödmjuk, prestigelös och inlyssnande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078