23948sdkhjf

NCC investerar 2,5 miljarder i utvecklingsprojekt

Fastigheten ligger intill handelsplatsen Bromma Blocks, vid infarten till Bromma flygplats.
NCC:s projekt omfattar cirka 50 000 kvadratmeter fördelat på kontor, butiker och hotell med direkt anslutning till kommande tvärbanestation. NCC har tecknat hyresavtal om cirka 20 000 kvadratmeter för en Maxi ICA Stormarknad och ett Biz Apartment lägenhetshotell med cirka 175 hotellägenheter. Den totala investeringen för NCC beräknas uppgå till cirka 2,5 miljarder kronor.

– Vi är stolta över att skapa ett nytt och attraktivt kontorserbjudande i Bromma. Samtidigt utvecklar vi en levande plats med ett starkt serviceutbud och närhet till kommunikationer, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development.

Området ligger strategiskt vilket skapar goda förutsättningar för att utveckla nya moderna arbetsplatser. Närområdet är också ett utpekat stadsutvecklingsområde som successivt utvecklas med nya bostäder, skolor och kommersiella lokaler.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och affären är villkorad av bygglov. Byggstart beräknas ske under fjärde kvartalet 2018 och entreprenaden orderregistreras i affärsområdet NCC Building Sweden. Projektet färdigställs i etapper där Maxi ICA Stormarknad och Apotek Hjärtat beräknas öppna första kvartalet 2021. Hela projektet beräknas vara färdigställt i fjärde kvartalet 2021.

Projektet klassificeras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam i nivån Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095