23948sdkhjf

De bygger kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden

"Vi är imponerade över tillväxttakten i Järfälla"
Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med Kilenkrysset som bygger kontor med 800 arbetsplatser i Barkarbystaden, varav 500 arbetsplatser åt ett börsnoterat teknikföretag. Fastigheten ligger nära handel, service och det framtida kollektivtrafiknavet i Barkarby med pendeltåg, bussterminal, tunnelbana och regionaltågstation.

– Det är en glad nyhet för hela Järfälla att Kilenkrysset väljer att investera i kontorslokaler i Barkarbystaden. Vi ser att allt fler aktörer visar intresse för Barkarbystaden, ett kvitto på platsens attraktionskraft och att den tillväxtpolitik vi för ger resultat. Nu är vår gemensamma målsättning att få till en huvudkontorsetablering här inom kort. Det skulle kunna innebära hundratals nya arbetstillfällen och ett lyft för hela det lokala näringslivet, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Fastigheten omfattar totalt 35 000 kvadratmeter ljus yta och kommer att byggas i två etapper. Köpe- och exploateringsavtalet avser den västra delen och exploateringen omfattar kontorsbebyggelse om 20 400 kvadratmeter, motsvarande 500 arbetsplatser. Samtidigt tecknar Kilenkrysset och Järfälla kommun markanvisningsavtal för den östra delen där Kilenkrysset planerar att bygga kompletterande kontorsbebyggelse om 13 400 kvadratmeter vilket motsvarar 300 arbetsplatser, och 9 000 kvadratmeter parkeringsgarage.

– " och hur stark viljan är att hitta bra och hållbara lösningar. Barkarbystaden är ett spännande område med ett fantastiskt läge, och vi ser fram emot att vara med och utveckla platsen ytterligare, säger Jens Persson, vd på Kilenkrysset.

Beslutet om köpe- och exploateringsavtal togs av kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 17 september. Beslutet om markanvisningsavtal togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 3 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078