23948sdkhjf

Swegon förvärvar tysk leverantör av kyltak

På så vis stärker man sin position i Tyskland.
Swegon förvärvar Zent-Frenger GmbH från Uponor. Det skriver man att i ett pressmeddelande. Zent-Frenger är en ledande leverantör av kyltak i Tyskland och utvecklar och säljer även anpassade kommersiella värmepumpar samt TABS-produkter (Termiskt aktiva byggnadssystem).

Zent-Frengers produkter används för att skapa ett komfortabelt inomhusklimat i kommersiella byggnader, såsom kontor och hotell samt lägenhetshus. Företaget utvecklar och tillverkar sina produkter i Heppenheim, Tyskland. Företaget har cirka 100 anställda med en omsättning på 29 miljoner euro 2017.

– Som “the Indoor Climate Company” är kyltak ett naturligt tillägg till vår portfölj av rumsprodukter. Det är ett växande produktsegment i Kontinentaleuropa tack vare dess höga komfort, säger Hannu Saastamoinen, Koncernchef Swegon och fortsätter:

– Zent-Frengers kundanpassade värmepumpar är också ett starkt komplement till vår existerande portfölj av kommersiella värmepumpar. Det finns flertaliga synergier som vi ser fram emot att realisera tillsammans. Detta förvärv innebär också att vi väsentligt stärker vår marknadsnärvaro i Tyskland, vilket är en fokuserad tillväxtmarknad för Swegon.

Förvärvet förutsätter godkännande från den tyska kartellmyndigheten Bundeskartellamt och beräknas vara genomfört under oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08