23948sdkhjf

Valet kan avgöra Nobel Centers framtid

Blir det en överklagan eller inte? Det återstår att se.
Nobel Centers vara och inte vara fortsätter. Nu skriver tidningen Stockholmdirekt att det stundande valet kan avgöra om den stoppade byggplanen överklagas eller inte.

Byggplanen drevs igenom från början av S, M och C och röstades i april 2016 igenom med 54 ja mot 43 nej. Övriga partier var, och är fortfarande, mot projektet.

Och som det rapporterades i våras så upphävdes detaljplanen av Mark- och miljödomstolen. Anledningen var att den skulle orsaka "påtaglig skada på riksintresset" då idén var att bygga centret på Blasieholmen.

Efter nederlaget lovade stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog att överklaga – något som kan förhindras beroende på hur valresultatet blir. Och överklagan kommer först ske efter att valet är över. Liberalernas talesperson i stadsbyggnadsfrågor, Björn Ljung, kommer att motsätta sig överklagan.

– Vi kommer ta fajten för det. Det vore arrogant mot stockholmarna att överklaga då domen var väldigt väl underbyggd. Vi måste ha en annan plats att jobba vidare med och utreda. Det finns en del intressanta tankar i både centrala staden och ytterstaden, säger han till Stockholmdirekt.

Från Moderaternas sida finns det inga planer på att försöka ena Alliansen i frågan. De kommer istället att jobba för att bygget blir verklighet, enligt originalplanerna.

– Jag tycker det är bra att det får gå till högsta instans, det är ingen praxis jag vill ändra på rent generellt. Sedan så är vi fyra allianspartier inte överens i just den här frågan, men vårt samarbete är större än ett stadsbyggnadsprojekt, säger Anna König Järlmyr (M) till Stockholmdirekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067