23948sdkhjf

NCC renoverar 179 hyreslägenheter i Falkenberg

Projektet ska påbörjas under nästa höst.
I ett pressmeddelande låter NCC meddela att man, tillsammans med Falkenbergs Bostads AB (Fabo), ska renovera och modernisera 179 hyresrätter i området Herting i Falkenberg. I NCC:s uppdrag ingår bland annat byte av värmesystem, stambyte, renovering av avloppsrör samt badrumsrenovering. Affären beräknas uppgå till cirka 50 miljoner kronor.

– Herting är ett populärt bostadsområde och här finns även några av våra äldsta fastigheter. Vi ser stora utvecklingsmöjligheter för området och i samverkan med NCC satsar vi på att modernisera lägenheterna för att kunna erbjuda den bästa standarden för våra hyresgäster. Samtidigt planerar vi för eventuell nybyggnation i området, säger Christian Kylin, VD Falkenbergs Bostads AB, i pressmeddelandet.

Herting ligger nära Falkenbergs nya fotbollsarena och uppdraget omfattar sex huskroppar där NCC bland annat ska byta värmesystem, utföra stambyte, renovera avloppsrör och badrum samt i vissa fall även kök. Uppdraget är en samverkansentreprenad i två faser. I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera byggnationen i syfte att komma överens om ett riktpris för uppdraget. Därefter skrivs nytt kontrakt för renoveringsarbetet som då kan påbörjas.

– Vi samarbetar sedan tidigare med Fabo i ett nyproduktionsprojekt i Tröingeberg och ser fram emot att ytterligare utveckla samarbetet genom modernisering av dessa fina fastigheter från 1950–60-talen, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building.

Projekteringsarbetet påbörjas omgående och renoveringsarbetet beräknas starta tidigast senhösten 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062