23948sdkhjf

Solnavägen ska fortsätta att utvecklas

Kommunen har slutit principöverenskommelse med Vasakronan.
Solnavägen och området kring Södra Hagalund fortsätter att utvecklas. Kommunstyrelsen har beslutat om en principöverenskommelse med Vasakronan som ger nya arbetsplatser och butikslokaler i anslutning till den nya tunnelbanestationen, samt bidrar till medfinansieringen av den nya stationen.

– Tack vare överenskommelsen kan nya kvarter fortsätta växa fram längs Solnavägen, som utvecklas till en mer stadsmässig och levande gata. Samtidigt bidrar detta till att finansiera stadens åtagande om medfinansiering av den nya tunnelbanestationen Södra Hagalund som kommer att ligga i direkt anslutning till de nya butikerna och arbetsplatserna i området, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad, i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen innebär att Solnavägen som gränsar mot markområdet byggs om och får en stadsmässig utformning med till exempel nya arbetsplatser, service- och butikslokaler. Kompletteringsbebyggelsen och de förstärkta kommunikationerna är en del i ambitionen att skapa en mer sammanhållen stad, men också att knyta samman Solna och Stockholm.

Fastigheterna kommer att ligga nära tunnelbanestationen Södra Hagalund på gula linjen mot Arenastaden, som får en uppgång vid Solnavägen i direkt anslutning till området. Samtidigt bidrar Vasakronan till Solna stads medfinansiering av den nya stationen, med ett bidrag på cirka 110 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093