23948sdkhjf

Ahlsell utökar investering med 150 miljoner

Svenska centrallagret i Hallsberg får en utökad investering – till de 300 miljoner som redan vikts läggs det nu till 150 miljoner extra.
I 2015 meddelade distributören Ahlsell att man skulle investera 300 miljoner kronor i centrallagret beläget i Hallsberg. Anledningen låg i en önskan om att öka automationsgraden, samtidigt som man behövde möta ökade volymer.

Sedan dess har den hanterade försäljningsvolymen på anläggningen ökat med mer än 40 procent, uppger företaget, och nu lägger man till ytterligare 150 miljoner kronor på investeringen. Det ska bland annat leda till en "påtaglig" kapacitetsökning och en bättre användning av lagerytan.

– Denna ytterligare investering är mycket spännande ur logistiksynpunkt. Vi har redan idag en stark logistiklösning med både automatisering och kunnig logistikpersonal. Med denna investering blir vi ännu effektivare samtidigt som vi öppnar dörrarna för framtidens logistik med ytterligare ökad automationsgrad och robotisering, säger Daniel Johansson, logistikchef i Sverige, i ett pressmeddelande.

Efter att man meddelat om första investeringen i 2015 har Ahlsell investerat 15 miljoner kronor, medan fastighetsägaren investerat 95 miljoner kronor. Sammanlagt ska 450 miljoner investeras, där fastighetsägaren står för 200 miljoner, medan Ahsell nu ska stå för 250 miljoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078