23948sdkhjf

Nu ska Tensta Gymnasium piffas upp

Byggnaden ska bli ett nytt utbildningscentrum.
Tensta Gymnasium ska få en omfattande renovering och ombyggnation. Uppdraget har gått till BTH Bygg och beställare är SISAB. Jobbet utförs som en utförandeentreprenad. Det framkommer ur ett pressmeddelande.

Byggnaden är en kommunal gymnasieskola i Stockholm som byggdes 1984. Den är ritad av arkitekt Gösta Uddén och är av samhälls- och skolhistorisk intresse, byggnaden är bland annat blåklassad – vilket är den högsta kulturklassningen. Även den yttre miljön är av ett stort arkitektoniskt och konstnärligt värde.

Ombyggnaden består bland annat av upprustning av installationer, tillgänglighetsanpassning och ytskiktsrenovering vilket inkluderar en stor mängd balkar, pelare och andra trädetaljer i furu. Den totala ytan för ombyggnationen är på cirka 15 000 kvadratmeter uppdelade i tre plan inklusive källare och garage.

Målet är ett gemensamt utbildningscentrum där Utbildningsförvaltningen, Kulturförvaltningen, Arbetsmarknadsförvaltningen, Stadsdelsförvaltningen och högskolor samt övriga utbildningsaktörer, till exempel folkhögskolor och studieförbund, samverkar. Skolan ska vara tillgänglig för olika aktiviteter även kvällstid och helger. En bred samverkan med andra verksamheter i stadsdelen ska finnas. Detta ska bidra till en mer sammanhållen verksamhet från Stockholms stads sida.

Arbetsnamnet för detta utbildningscentrum är Campus Tensta.

– På BTH Bygg är vi glada och stolta att få vara med om utvecklingen och ombyggnationen av Tensta Gymnasium. Det är ett spännande projekt inte minst ur ett arkitektoniskt och konstnärligt perspektiv vilket ställer extra stora krav på oss som entreprenör. Vår ROT-avdelning har stor vana och specialkompetens av att arbeta med komplicerade renoveringar och även av att arbeta i kulturhistoriska fastigheter, säger Mattias Gretzer, ansvarig affärschef på BTH Bygg, i pressmeddelandet.

Projektering pågår och bygghandlingar är planerade i slutet av juni. Byggnaden renoveras i sektioner och färdigställande ska ske sommaren 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062