23948sdkhjf

Fastighetsägarna satsar på stadsutveckling

Tanken är att hitta vägar till levande centrum.
Styrelsen för Fastighetsägarna GFR har beviljat över 800 000 kronor till fem olika projekt som har till syfte att utveckla områden i Göteborg, Skövde, Tranås, Arvika och Vänersborg. Det skriver man i ett pressmeddelande. De privata fastighetsföretagen bidrar med lika stort belopp.

Anledningen till stödet är att den traditionella handeln i stadskärnan utmanas allt mer, både av externa handelsplatser och en ökad e-handel. Det gör att stadens aktörer som fastighetsägare, handlare och kommunen behöver samverka för att hitta nya vägar till ett levande centrum. Området stadsutveckling kommer bland annat att belysas under konferensen på Nordic Property Expo som går av stapeln den 11 till 12 september.

- Fastighetsbranschens framgång är helt beroende av en positiv utveckling i våra städer. Det som är bra för vår bransch är också bra för samhället i stort. Jag är personligen stolt över att jobba i en bransch som tar ansvar även för de mindre orterna, säger Rudolf Antoni, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna GFR, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079