23948sdkhjf

De bygger nytt på Bäckby i Västerås

125 lägenheter ska uppföras.
Mimer och Skanska ska bygga tre nya hus med 125 lägenheter i Bäckby centrum, Västerås. Avtalet parterna emellan gäller första etappen med förberedande arbeten under året. Skanska har också en option på att bygga husen som är 7, 9 och 11 våningar höga vilket kan påbörjas till årsskiftet. Utöver lägenheter planeras husen inrymma olika kommersiella verksamheter.

Byggprojektet innehåller en satsning på social hållbarhet med satsning på samverkan där trygghet ska vara en ledstjärna redan från projekteringsstadiet.

– Det är bra att Skanska nyetablerar i Västerås, det är ett tecken på att Västerås är en växande och attraktiv stad. Det känns tryggt och roligt att tillsammans jobba med utvecklingen av Bäckby så att vi får fina och prisvärda bostäder, säger Mikael Källqvist, vd, Mimer, i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över förtroendet från Bostads AB Mimer. Det här blir vårt första husprojekt i Västerås sedan vi nyetablerade oss i staden. En spännande start där vi får god användning av vår erfarenhet av att arbeta med hållbara lösningar i bred samverkan, säger Mikael Lundin, distriktschef, Skanska Sverige AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078