23948sdkhjf

NCC bygger Lisebergs nya vattenpark

Projektet planeras stå färdigt mellan 2021 och 2023.
Det är i ett pressmeddelande som NCC meddelar att de fått i uppdrag av Liseberg att bygga nöjesparkens nya vattenpark och hotell – ett projekt som är värt cirka 2 miljarder kronor.

– Liseberg är ett av Nordens mest populära resmål och vi arbetar ständigt med att utveckla nöjesparken för att göra den attraktiv för våra drygt 3 miljoner årliga besökare. Nu storsatsar vi på en ny helårsöppen vattenpark och ett upplevelsehotell i direkt anslutning till parken, säger Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs utvecklingsbolag, i pressmeddelandet.

Uppdraget är ett partneringsamarbete mellan Liseberg och NCC där sistnämnda först ska utföra infrastrukturarbeten, markparkeringar och ett planerat parkeringshus.

– Att driva projekt i partnering är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Vår stora erfarenhet av att bygga simhallar och badanläggningar tillsammans med våra vatten- och miljöspecialister inom NCC Badhus kommer även väl till pass när vi nu bygger en av Sveriges största vattenparker, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

I maj inleds arbeten för projektering. När parterna är överens om nästa steg, sker bygget av markparkeringar som beräknas vara färdiga till säsongen 2019. Hotellet och vattenparken planeras stå klara mellan 2021 och 2023.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.534