23948sdkhjf

Forsen projektleder äldreboende i Kullavik

"Vi ansvarar fullt ut, både tekniskt och ekonomiskt"
I Kungsbacka kommun behövs fler äldreboendeplatser. Av den anledningen ingick ett äldreboende med 60 lägenheter och tillhörande restaurang när Deromegruppen fick i uppdrag att bygga det nya bostadsområdet Sandlyckan. Och Derome gav Forsen i uppdrag att leda projektet.

– Vi ansvarar fullt ut, både tekniskt och ekonomiskt, och håller månadsvisa avstämningar med vår beställare, säger Magnus Persson, projektledare på Forsen, i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Det är en ganska traditionell byggnad. Däremot är det tuffa programkrav från kommunen, som kommer att driva äldreboendet och hyr huset av Derome Förvaltning. Vi har därför haft ett väldigt nära samarbete med både Derome, kommunen och brukarna.

Programkraven innefattar bland annat materialval, tillgänglighet, hållbarhet, ljudisolering och brandsäkerhet. Äldreboendet ligger dessutom precis intill Sandlyckans förskola.

– Det är många materialleveranser som ska trängas på de befintliga vägarna. Och att ha föräldrar som ska hämta barn på förskolan precis intill en byggarbetsplats kräver en bra dialog. Vi har därför lagt stora resurser på att informera grannarna i god tid, säger Magnus Persson.

– Forsen har gjort ett jättebra jobb, inte minst med att samordna alla parter. De har skött sig väldigt självständigt vilket har varit skönt för oss som beställare, säger Örjan Jonsson, projektchef på Derome Hus AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078