23948sdkhjf

Finsk uthyrningsjätte förvärvar Stål & Hyr Group

Ägarskiftet väntas ske under det andra kvartalet 2018.
Finska uthyrningskoncernen Renta har köpt upp Stål & Hyr Group. Det skriver man i ett pressmeddelande. Uppköpet är Rentas första steg mot målsättningen att inom två år bli rikstäckande i Sverige.

När affären är klar kommer koncernen sammanlagt ha över 300 anställda och en omsättning 2017 på mer än 800 miljoner kronor.

– Jag är mycket nöjd över att välkomna Renta som Stål & Hyr Groups nya ägare. Renta är industriellt helt rätt partner till oss. Vi delar företagskultur, syn på tillväxt och vikten av lokalt företagande. Deras tillväxtresa i Finland är imponerande och de har kommit längre än vi vad gäller digitalt verksamhetsstöd. Vår gemensamma målsättning är att vara rikstäckande inom två år. Våra anställda får också många nya kollegor på andra sidan Östersjön, och jag är övertygad om att båda bolagen kan lära av varandra och tillsammans använda det till fördel för våra kunder, säger Joacim Johansson, vd för Stål & Hyr Group, i pressmeddelandet.

– Förvärvet av Stål & Hyr Group är Rentas första steg vad gäller internationell expansion, och innebär en etablering på den viktiga svenska maskinuthyrningsmarknaden. Sverige som fristående marknad är den största och mest stabila uthyrningsmarknaden i Östersjöregionen, vilket är det område vi riktar in oss på. Stål & Hyr är ett förstklassigt bolag och vår gemensamma ambition är att expandera till att bli rikstäckande i Sverige, säger Kari Aulasmaa, vd och koncernchef för Renta.

Ägarskiftet väntas ske under det andra kvartalet 2018, efter att konkurrensmyndigheterna gett sitt godkännande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069