23948sdkhjf

Försäljningen av byggmaterial på nedgång

Siffrorna var inte lika fina som i februari.
Det var i februari som Byggmaterialhandlarna redovisade fina siffror för försäljningen av byggmaterial i februari , trots snöigt väder. I mars gick det dock inte alls lika bra.

Efter två månader med tillväxt för byggmaterialhandeln backade försäljningen i mars. Branschens försäljning minskade med 9,8 procent mätt på jämförbara butiksenheter och i löpande priser. Mars i år innehöll två försäljningsdagar färre än mars i fjol, vilket betyder att en kalendereffekt har påverkat utfallet negativt. Den sammanlagda försäljningstillväxten för det första kvartalet landade på 0,2 procent.

– Påsken gjorde att många byggprojekt stod stilla på grund av att många var lediga, säger Monica Björk VD på Byggmaterialhandlarna. Hon fortsätter.

– Samtidigt innebär ledigheten runt påsken tid för hemmafixare att renovera och bygga om i hemmet. Detta lyckades dock inte kompensera för tappet mot proffsmarknaden. Att det dessutom var kallare i mars i år än i mars i fjol hämmade också försäljningen då en del byggprojekt helt enkelt försenades, avslutar Monica Björk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079