23948sdkhjf

Nu ska Rottnes nya gång- och cykelväg byggas

Målet: öka säkerheten i trafiken,
Under vecka 17 påbörjas bygget av den nya gång- och cykelvägen genom Rottne centrum. Det skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

Vägen kommer att gå från centrum till rondellen på Växjövägen. Där ska den ansluta till den gång- och cykelväg som Trafikverket just nu håller på att bygga från Rydet väster om tätorten och en bit norrut mot Brittatorp.

Den nya gång- och cykelvägen ska öka trafiksäkerheten i centrum som idag är utformad på ett sätt som gör det svårt att förstå var i gatan olika trafikslag ska hålla till. Det har bland annat lett till osäkerhet i trafiken och parkeringsproblem på gångbanan.

Arbetet finansieras tillsammans med Trafikverket som parallellt med Växjö kommuns arbeten bygger ny gång- och cykelväg från Rydet till rondellen på Växjövägen.

– Tillsammans med Trafikverket tillför vi omkring 2 kilometer ny och mer trafiksäker gång- och cykelväg, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande. Hon fortsätter.

– Det här är en viktig satsning i kommunens ambition att få fler att cykla och gå, i synnerhet barnen som trafiksäkert ska kunna ta sig till och från sin skola.

Planer finns även på att i en nästa etapp utveckla torgytan i Rottne centrum.

– Vår målsättning är att etappvis förbättra den totala upplevelsen av centrum, säger Maria Sundell Isling, förvaltningschef tekniska förvaltningen. Vi börjar med att öka trafiksäkerheten och har som ambition att även kunna göra torget mer attraktivt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078