23948sdkhjf

Byggchefernas hedersordförande är död

Lars Bergqvist gick bort hastigt efter att ha insjuknat under en konferens i tisdags.
Byggchefernas hedersordförande Lars Bergqvist har gått bort. Det rapporterar tidningen Byggvärlden . Han gick bort hastigt efter att ha insjuknat under en konferens i tidsdags.

– Det är svårt att klä i ord vad Lars Bergqvist har betytt för oss byggchefer. Hans enorma drivkraft och förmåga att få människor med sig har gjort vår bransch bättre, säkrare och mer inkluderande. Bland annat var det han som tog initiativ till att starta Stoppa machokulturen, den förmodligen viktigaste insatsen för jämställdhet som har gjorts i byggbranschen. Mig personligen har han varit en fantastisk mentor för, han har generöst delat med sig av sin djupa kunskap och sin tid. Han fattas oss oändligt säger Kajsa Hessel, Byggchefernas föreningsordförande, till Byggvärlden.

Lars Bergqvist medverkade under Nordbygg i förra veckan där han pratade om machokultur och jämställdhet. Han var Byggchefernas branschordförande i nästan 30 år, och även hedersordförande. Förutom sina uppdrag hos Byggcheferna var Lars Bergqvist arbetstagarrepresentant i NCC:s styrelse.

– Det är med stor sorg jag har tagit emot beskedet om Lars bortgång. Lars har funnits med i NCC:s verksamhet och i styrelsen under många år och vi är ett stort antal kollegor som har uppskattat att samarbeta med Lars och hans arbete för NCC. Jag har haft förmånen att arbeta nära Lars under många år. Hans varma personlighet, hans kompetens och erfarenhet satte sin prägel på samtalen. Han är för mig en mycket saknad kollega. Våra tankar går i denna svåra stund till familj, vänner och kollegor, säger Håkan Broman, tillförordnad VD på NCC, till Byggvärlden.

Familjen önskar att få sörja ifred. För den som vill skicka en kondoleans så har Byggcheferna skapat en digital minnesbok. Den finns här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078