23948sdkhjf

Uppsala kommun fräschar upp Silvia tog

Bland annat ska 90 lägenheter byggas.
Detaljplanen för kvarteret Siv där Sivia torg ligger kommer att ändras. Detta beslut är fattat av Uppsala kommun och planen är att kunna bygga 90 nya lägenheter. Nya hus får byggas längs järnvägen och Storgatan. De två hus som redan finns på platsen, ska kunna få takvåningar. För att inte påverka utsikten över staden från Uppsala Konsert & Kongress är husens takhöjd begränsad, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Uppsalas gator och torg ska vara rena och trygga. Upprustningen av Sivia torg är en del i arbetet att göra Uppsala till en tryggare kommun. Under lång tid har boende och företagare önskat ett lyft för torget och nu kan vi äntligen tillgodose de önskemålen, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, i pressmeddelandet.

Förslaget innebär att det kan byggas takvåningar på de två befintliga bostadshusen. Dessutom kan det byggas ett nytt bostadshus ovanpå kontorsvåningen mot Storgatan och ett nytt bostadshus ovanpå butikslokalerna mot Sivia torg.

Detaljplanen har varit utställd för granskning under hösten 2017 och efter det har området för teknisk anläggning utökats och bestämmelserna kring buller och utrymning ändrats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078