23948sdkhjf

De bygger tunnel för att förenkla service av vattenkraftverk

Projektet som är värt 80 miljoner kronor beräknas vara klart 2020.
Fortum Sverige och YIT har slutit avtal gällande bygget av en ny tillfartstunnel till Krångede vattenkraft – ett av de största i svenska mått. Avtalet är värt 80 miljoner kronor.

Tunneln kommer att bli cirka 600 meter lång och arbetet omfattar arbete i berg, betong och beläggning. Kraftverket, som ligger vid Indalsälven, har funnits sedan 1940-talet och idén är att öka tillgängligheten till den. Detta för att underlätta när service behövs.

– Vi ser fram emot ännu ett intressant och utmanande uppdrag inom ett av våra specialistområden tunnel- och bergarbete. Projektet utförs i en komplex miljö där stor hänsyn till närområdet behöver beaktas. Vi kommer vara delaktiga från start i detaljprojektering av utförandet och ser fram emot att arbeta med Fortum som har stor kompetens inom detta område vilket lägger grunden till ett gott samarbete, säger Lars Stendius, Sverigechef för YIT:s infrastruturverksamhet, i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att återigen samarbeta med YIT i detta projekt. Vi är övertygade att vi kommer att gynnas av deras kompetens inom berg och tunneldrivning. Det är särskilt utmanande eftersom det rör sig om så komplicerade projekt som tunneldrivning i närheten av en kraftstation som hela tiden är i drift, säger Toni Kekkinen, chef för vattenkraften på Fortum.

Arbetet påbörjades i mars och beräknas vara klar 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14