23948sdkhjf

De utvecklar 1000 bostäder i Uppsalas nya stadsdel

Inflyttning beräknas ske om fyra år.
Besqab och Ikano Bostad ska bygga cirka 1000 nya bostäder i vad som ska bli en ny stadsdel i Uppsala. Det framgår i ett pressmeddelande. Planen är att de första boende ska kunna flytta in år 2022.

Projektet drivs tillsammans med Uppsala kommun och avser kvarteret Ångkvarnen. Området har tidigare använt för att lagra spannmål och producera kvarnprodukter. Nu ska det istället bli ett attraktivt bostadsområde.

– Kvarteret Ångkvarnen är en viktig plats, både för Uppsalas historia och för vår utveckling. När de tomma industribyggnaderna byggs om till välbehövliga bostäder blir det mer liv och trygghet i ett av Uppsalas vackraste lägen, säger Erik Pelling, kommunalråd Uppsala kommun, i ett pressmeddelande.

Området där Ikano Bostad och Besqab verkar är en del av nya Kungsängen. Platsen i sig kommer att kallas för Skeppskajen.

– Vi hoppas att Skeppskajen, med sitt centrala läge, kommer att bli en viktig del i Uppsalas identitet. Här vill vi bygga bostäder och skapa platser för möten och stadsliv, säger Gerd Comstedt, verksamhetschef för Skeppskajen.

Bostadsproduktionen beräknas komma igång tidigast 2020 med inflyttning 2022. Plansamråd beräknas ske hösten 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084