23948sdkhjf

Arcona bygger dubbel idrottshall med konstgräsplan i Älvsjö

Idrottshallen ska certifieras med Miljöbyggnad Guld och förses med växtbeklätt sedumtak.
Det blir Arcona som får uppdraget av Stockholms stad att bygga Kämpetorpshallarna – en idrottshall på 4000 kvadratmeter med konstgräsplan i Älvsjö. Projektet startar i mars och planeras vara klar i augusti 2019. Ordervärdet ligger på 127 miljoner kronor.

Idrottshallen ska certifieras med Miljöbyggnad Guld och förses med växtbeklätt sedumtak. Detta för att smälta in i omgivningarna tillsammans med skolan.

– Det är med stolthet vi tar oss an det fina projektet Kämpetorpshallarna. Halltider för idrottsföreningar är en stor bristvara idag så det känns fantastiskt att få vara med och bidra till ytterligare en hall som kan ge ungdomar möjlighet till fysiska aktiviteter, säger Ella Bringle, projektchef Arcona, i ett pressmeddelande.

För närvarande bygger Arcona även Hägerneholmshallen i Täby samt Glömstahallen i Huddinge. Under de senaste åren har Arcona byggt flera idrottshallar certifierade med Miljöbyggnad Guld eller Silver, några exempel är Sätrahallen, Grimstahallen, Mötesplats Stuvsta och Vintervikshallen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081