23948sdkhjf

De lanserar framtidens sätt att utveckla nya stadsdelar

En plattform där byggherre, entreprenör och arkitekt är med från start är under utveckling.
I ett pressmeddelande berättar Arkitema, Magnolia Bostad och Skanska om hur man i framtiden kan utveckla stadsdelar. Det handlar kort och gott om att skapa en plattform där byggherre, entreprenör och arkitekt deltar hela vägen och på så vis bidra med sitt särskilda kunnande från start till mål. Samarbetet inleds redan i tidigt skede; när planarbetet utförs.

Plattformen kommer att inledningsvis testas på två stora stadsutvecklingsprojekt i Stockholm där Arkitema ritat. Det handlar om cirka 3000 bostäder men även kommersiella lokaler, hotell, vårdboenden, förskolor, garage och tillhörande infrastruktur – kort sagt allt som tillhör en fungerande stadsdel.

– Vi är oerhört glada över förtroendet att vara med och utveckla framtidens hållbara bostadsområden. Vårt samarbete präglas av höga ambitioner att skapa trygga och väl gestaltade levnadsmiljöer, säger Ola Göransson, Senior partner vid Arkitema Architects, i pressmeddelandet.

Syftet i det längre loppet är att ta fram projekt som är attraktiva, kvalitetssäkrade och miljöcertifierade. De ska uppfylla samtliga av parternas krav och samarbetet ska även leda till ökad social hållbarhet, exempelvis genom lärlingsplatser, sommarjobb för boende i närområdet och liknande.

– Genom det här nya arbetssättet kommer vi att kunna bidra med att ta fram de nya stadsdelar som krävs, och samtidigt säkerställa att de nya bostadsområden vi utvecklar är trygga, hållbara platser där människor kan leva och utvecklas, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

– Det känns både glädjande och ansvarsfullt att få vara banbrytande och bryta traditionella mönster och hitta nya innovativa lösningar och idéer på en marknad med stora behov av bostäder. Skanskas erfarenhet och kompetens kombineras på ett bra sätt med Magnolia Bostads nytänkande sätt att arbeta, säger Fredrik Bele, regionchef, Skanska Sverige AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11