23948sdkhjf

Veidekke ny huvudägare i Billström Riemer Andersson

Bolaget kommer fortsättningsvis att verka i självständig regi.
Billström Riemer Andersson AB (BRA) har fått en ny majoritetsägare. Det är byggbolaget Veidekke om köpt upp 90,1 procent av aktierna och tack vare köpet stärker bolaget sin position i Göteborgsregionen.

– Såväl BRAs kompetens och kundportfölj passar som hand i handske med Veidekkes nuvarande verksamhet och stärker samtidigt vår satsning i den växande Göteborgsregionen, säger Jimmy Bengtsson, vd Veidekke Sverige, i ett pressmeddelande.

BRA grundades 2007. Under de 11 år företaget verkat på marknaden har man haft en stark utveckling. Idag omsätter man cirka 1,4 miljarder kronor och har 200 anställda. Fokuset har varit byggentreprenad, även om man även haft kompetens inom anläggning och fastighetsutveckling.

Företaget kommer fortsättningsvis att verka som självständigt bolag och kan samtidigt dra nytta av att vara en del av en större koncern.

– Med Veidekke som ägare tillför vi kapacitet för fortsatt tillväxt och utveckling av vår affär. Veidekkes involverande arbetssätt och kompetens inom VDC, installation och logistik är exempel på områden som kommer att stärka vårt kunderbjudande, säger Magnus Riemer, vd för BRA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094