23948sdkhjf

Så blir årets upplaga av Nordbygg

Inspiration, möten, innovativ utveckling. Nordens största byggmässa laddar för eventdagarna i april.
Den 10 till 13 april är det dags för Nordbygg 2018 – Nordens största mässa med fokus på bygg- och entreprenadbranschen. På mässan kommer Nordic Contech att lanseras, vilket är en ny plattform för innovativ utveckling. Det framgår i ett pressmeddelande.

Bakom konceptet står Svensk Byggtjänst och Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 med Nordbygg-mässan som partner. Här visas nya lösningar för framtidens samhällsbyggnad, parallellt som det förs en dialog mellan branschens aktörer, startups och finansiärer. Man kommer att ha en egen monter, utställning och arrangera möten.

Och förutom Nordic Contech, kommer mycket av fokuset på årets mässa läggas på branschens framtid. I och med att sektorn blir mer och mer komplex, så ökar kraven på bland annat beställarens kompetens. Beställarrollen som infallsvinkel utgör också röd tråd när Nordbyggs spanare delar med sig av sina betraktelser över byggsektorn i korta filmade inslag.

Även rekrytering och vidareutbildning är centrala frågor för den svenska byggsektorn. Som ett stöd för branschen arrangeras på Nordbygg 2018 Student- och Rekryteringsdagen den 10 april. Satsningen genomförs i samarbete med fackförbundet SACO. Ett annat initiativ är Kunskaps- och karriärstorget dit de som är nyfikna på byggbranschen, är välkomna.

– Nordbygg finns till för att skapa nytta för branschen. Därför är rekrytering och vidareutbildning viktiga inslag på mässan. På vårt nya kunskaps- och karriärstorg samlas utställare som erbjuder branschspecifika yrkes- och vidareutbildningar. Här kan den som vill vidare i sitt yrke, eller hitta ett nytt, få kontakter, kunskap och inspiration, säger Margaretha Karlsson, operativ projektledare, Nordbygg, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11