23948sdkhjf

Husfabriken i Filipstad är fortfarande försenad

Kommunen är oroliga – varken fabrik eller betalningar är på plats.
Vi har tidigare skrivit om husfabriken i Filipstad som skulle kommit igång vid årsskiftet, men som försenades. Det har snart gått en månad och fortfarande lyser både fabrik och betalning i sin frånvaro – – något som skapar huvudbry hos bland annat kommunalrådet Per Gruvberger (S), skriver Värmlands Folkblad.

– Jag goda förhoppningar om att det blir en husfabrik. Men det är klart man blir bekymrad att de inte följer det avtal vi har kommit överens om, säger Per Gruvberger till tidningen.

The Green Holding Company och Filipstads kommun har skrivit avtal om en etablering på orten. En finansieringsplan är också upprättad, men varken betalning eller husfabrik har kommit.

Fastigheten som husfabriken är tänkt att ligga i är i ett eget bolag. Tanken är att The Green Holding Company ska förvärva byggnaden genom att köpa upp aktierna i genom delbetalningar. Och bolaget ligger redan back med två stycken på 1,3 miljoner kronor.

Det var tänkt att husfabriken skulle ha kommit igång vid årsskiftet. Lokalerna står dock fortfarande tomma. För Filipstad är satsningen viktig – den kan nämligen generera 200 jobb.

I fjol gick Fimek i konkurs. I oktober stod det klart att The Green Holding Company vill använda delar av en del av deras industrilokaler. Där vill de tillverka och sälja prefabricerade och ekologiskt hållbara lågenergihus.

– Jag tror fortfarande väldigt mycket på en husfabrik i Filipstad. Men det är en lång process att få till maskiner och personal så vi kan få i gång verksamheten. Inom kort kommer vi också att kunna berätta mer, säger Harald Schioldborg, VD för The Green Holding Company.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141