23948sdkhjf

NCC bygger 199 studentlägenheter i Luleå

De nya bostäderna ska öka Luleå Tekniska Universitets konkurrenskraft.
Akademiska Hus har anlitat NCC för att byta 199 student- och forskarlägenheter på Luleå Tekniska Universitets centrala campusområde. Tanken är att öka universitetets konkurrenskraft med goda boendemöjligheter samt göra området mer attraktivt.

– Efterfrågan på student- och forskarbostäder i regionen är stor och därför arbetar vi engagerat med att skapa fler bostäder på campus. Vi tecknar nu avtal med NCC och ser fram emot att tillsammans med dom förverkliga det här mycket viktiga projektet som kommer att få stor betydelse för Luleå tekniska universitet och dess studenter, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

Det handlar om en totalentreprenad där ordervärdet beräknas till 118 miljoner kronor. NCC ska uppföra 132 stycken ettor om drygt 25 kvadratmeter samt 67 stycken dubblettlägenheter om 41 till 44 kvadratmeter. Totalt kommer 266 studenter och forskare att kunna flytta in.

Bostadshuset kommer att heta Polstjärnan och placeras centralt inne på campus.

– Bostadshuset Polstjärnan kommer med sitt centrala läge bli ett campusnära boende och en naturlig mötesplats. Det kommer dessutom att bidra till att området blir mer attraktivt med liv och rörelse dygnet runt, säger Andreas Rydberg, projektchef på NCC.

Bygget påbörjas under våren och inflyttning beräknas ske under första kvartalet 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094