23948sdkhjf

Kingspan öppnar anläggning i Jönköping

När det multinationella bolaget slår upp portarna beräknas det på sikt ge 90 nya jobb.
SVT Nyheter rapporterar att det multinationella företaget Kingspan nu ska etablera sig i Jönköping. Bolaget ska öppna en ny tillverkningsanläggning som, när den är färdigbyggd, kan skapa närmare 90 nya jobb.

Anläggningen kommer att byggas vid Stigamo söder om Jönköping. Där kommer Kingspan att ta fram isoleringsmaterial och andra energisparande lösningar för byggindustrin. Den kommer att bli 45 000 kvadratmeter stor och tanken är att den ska stå klar under 2019.

– Det här betyder mycket för Jönköping, det betyder inte minst att vi kan konkurera både nationellt och internationellt om en energietablering där företaget har valt Jönköping med stor omsorg, säger Sven Rydell, näringslivschef i Jönköping, till SVT Nyheter.

Till en början rör det sig om cirka 20 nya jobb. Men när produktionen är i fulldrift räknar man med att kunna anställa cirka 70 till.

– Med sitt goda geografiska läge och välutvecklade infrastruktur i alla riktningar bedömde vi att Jönköping var det alternativ som passade oss absolut bäst, säger Henk Bassie, vd för Kingspan Insulation Continental Europe i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094