23948sdkhjf

De bygger NCC: nya Uppsalakontor

Byggnaden får en av Sveriges högsta miljöklassningar.
Castellum har fått i uppdrag att bygga ett nytt kontor åt NCC i Boländerna, Uppsala. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld – en av landets högsta miljöklassningar.

– Vi är mycket stolta över förtroendet att få bygga NCC:s nya kontor. Att NCC, precis som Castellum, ställer höga krav på miljö är extra roligt säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum, i ett pressmeddelande.

Kontoret har planerats i ett samarbete mellan Castellum och NCC. Miljöklassningen Guld ställer krav på bland annat inomhusmiljön, temperaturen, luftflöde, men även dagsljusinsläpp och material som inte innebär miljlörisker.

– För oss är detta ett A-läge med gångavstånd och bussförbindelser till och från Resecentrum, gott om parkering för våra anställda och besökare samt bra kommunikation bilvägen genom närheten till E4:an och även att alla vet att vi sitter här då vi har funnits här ända sen mitten på 80-talet säger Anette Jacobson Einerman, informatör och kontorschef på NCC.

Det nya kontoret kommer att ha solceller installerat på taket. Byggnaden omfattar cirka 1900 kvadratmeter och beräknas stå klart vid årsskiftet till 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115