23948sdkhjf

Castellum investerar miljardbelopp i Malmö – bygger huvudkontor åt Eon

Projektet beräknas stå klart under 2021.
Castellum ska bygga en kontorsbyggnad i Nyhamnen, Malmö. Företagets primära hyresgäst blir Eon och Castellum beräknar att investera cirka 1,1 miljarder kronor.

– Det är oerhört glädjande att valet föll på Castellum och att vi i full marknadskonkurrens blev utvald som mest lämplig partner att utveckla ett modernt huvudkontor för Eon, utifrån deras högt ställda krav på hållbarhet och teknik. Genom projektet stärker Castellum sin position som stadsutvecklare i Öresundsregionen och i nära samarbete med Eon och Malmö Stad är vi med och påverkar och tar ansvar för Malmös fortsatta utveckling och stadsmiljö, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef, i ett pressmeddelande.

Byggnaden omfattar cirka 24 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Byggtiden beräknas till cirka 24 månader och preliminär inflyttning för Eon blir under sommaren 2021. Hyresavtalet mellan Eon och Castellum sträcker sig på 12 år och när byggnaden är fullt uthyrd beräknas den ge en årlig intäkt på 68,5 miljoner kronor.

– Det har blivit alltmer tydligt att vi behöver hitta en ny gemensam kontorsfastighet som bidrar till vår verksamhet, speglar vår kultur och varumärke och stärker oss som en attraktiv arbetsgivare. Det känns därför väldigt bra att vi nu har beslutat att hyra våra lokaler och tillsammans med Castellum utveckla och bygga nytt kontorshus för Eons nordiska huvudkontor, med den tydliga ambitionen att skapa ett hus som är ett hållbart föredöme, säger Marc Hoffmann, Sverigechef för Eon.

Castellum avser att finansiera investeringen med egna intjänade medel och outnyttjade krediter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141