23948sdkhjf

HSB bygger 46 bostäder i Brottskärr

Det tog sin tid, närmare 32 år, men nu har Mark- och miljööverdomstolen gett grönt ljus.
Det tog 32 år, men nu har HSB Göteborg fått ett beslut. Marken i Brottskärr, Göteborg, som bolaget köpte i maj 1986, ska få exploateras.

– Äntligen! Det känns oerhört roligt att vi nu kan erbjuda HSB:s bosparare och medlemmar ett modernt boende med småskalig charm på allra bästa läge vid havet och småbåtshamnen i Brottkärr, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef för nyproduktion på HSB Göteborg, i ett pressmeddelande.

Det spikades efter ett slutgiltig beslut i Mark- och miljööverdomstolen. Marken har dock inte stått helt orörd. Under de 32 år som HSB ägt den, har bolaget byggt en bostadsrättsförening i området. Man har även sålt en del vidare. Men originalplanen var från början att bygga bostäder på ängen nära småbåtshamnen – något som nu alltså blir av.

– Det har varit en lång process med många olika inriktningar och önskemål. Det känns skönt att Mark- och miljööverdomstolen nu har lämnat sitt slutgiltiga besked och vi kan gå vidare och ta fram brf Amundö Äng, som jag tror kommer bli helt fantastisk med sin småskalighet och sitt enastående läge, säger Kristian Isberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109