23948sdkhjf

Castellum miljonsatsar på miljöcertifierad logistikbyggnad

När den står färdig och fullt uthyrd beräknas byggnaden generera 11 miljoner kronor i intäkter.
I Brunna i Kungsängen utanför Stockholm byggs just nu en lager- och logistikbyggnad. Bakom entreprenaden står Castellum som kommer att investera drygt 140 miljoner kronor.

Byggnaden är den första delen i en satsning som gör det möjligt att driva en logistikverksamhet i stor skala i huvudstaden. Dessutom stödjer den expansionen av attraktiva Stockholm Väst Logistikområde.

Fastigheten omfattar 8800 kvadratmeter och ska stå klar under 2019 års första kvartal. Den ska miljöcertifieras enligt modellen Miljöbyggnad nivå silver.

– Castellum stärker kvaliteten i sin portfölj med en flexibel och modern lager- och logistikbyggnad i ett av Stockholms attraktivaste lägen. Dessutom i ett område där vakansgraden är låg och där vi genomför markarbeten för fortsatt expansion, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef, i ett pressmeddelande.

Fastigheten byggs utan att någon kund är spikad, men då efterfrågan är hög bland stora industriaktörer och e-handelsbolag, räknar man med att generera intäkter på cirka 11 miljoner kronor när den är fullt uthyrd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08