23948sdkhjf

Peabs miljonorder – bygger ut Landvetter flygplats

Projektet omfattar hotell, bagagehotell och ny säkerhetskontroll.
Göteborg Landvetter Airport får fler och fler besökare. Förra året närmade sig flygplatsen sju miljoner resenärer. Därför kommer man nu expandera och bygga ut norra terminalbyggnaden. Det skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

– Det är otroligt spännande och roligt att få vara med och bygga ett av Göteborgs nya landmärken. Extra bra känns det att driva projektet i samverkan med Swedavia där vi tillsammans arbetar för att hitta de bästa lösningarna för projektet, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab, i pressmeddelandet.

Projektet heter ”Terminalexpansion norr” omfattar byggnation av nytt hotell, en gemensam säkerhetskontroll för inrikes- och utrikesflyg och ett bagagehotell. Det är en totalentreprenad och bolaget som utför byggnationen blir Peab. Ordern är värd 454 miljoner kronor.

– Vi har en fantastisk trafikutveckling och sedan 2012 har resenärsantalet ökat med över 40 %, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport. Hon fortsätter:



– Att växa hållbart är en förutsättning för vår verksamhet. Det är glädjande att vi tillsammans med Peab bygger ett nytt bagagehotell, säkerhetskontroll och ett nytt miljöcertifierat hotell som kommer att drivas av Scandic och som öppnar 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109